Info-Egypte.nl


Reisinformatie Egypte

Main Page Content:

Ad Google

Het weer en klimaat in Egypte

Klimaat in Egypte


Egypte heeft een woestijnklimaat met hete zomers, zeer milde winters en nauwelijks neerslag. Gedurende de periode april tot en met oktober stijgen de temperaturen in bijna heel Egypte overdag tot ruim boven de 30 graden Celcius. In de zomermaanden worden temperaturen in de schaduw gemeten van wel 40 graden Celcius. De temperatuur is in de zomer weliswaar hoog, maar door de droge lucht is de warmte goed te verdragen.
´s Nachts koelt het redelijk af en daalt de temperatuur met 10 tot 15 graden Celcius.
In de winter varieert de temperatuur tussen 20 en 30 graden Celcius. 's Nachts kan het in het woestijn sterk afkoelen.

In de badplaatsen Hurghada, Dahab, El Gouna, Marsa Alam, Sharm el Sheikh en Taba is de zomer erg warm. De gemiddelde temperatuur is dan 35 graden Celcius. In de winter is de temperatuur er juist aangenaam en daardoor is dit de beste periode om deze badplaatsen te bezoeken.

De Rode Zee aan de kust van Egypte is een zeer populair bestemming bij duikers en watersportbeoefenaars. De onderwaterwereld is er bijzonder mooi en daarnaast is het zeewater aangenaam warm. In de zomer loopt de zeewatertemperatuur zelfs al gauw op tot bijna 30 graden Celcius.Weersvoorspelling in Egypte


Hier vind je de weersverwachting in Cairo Egypte als ook de temperatuur in diverse steden als Alexandria, Aswan, Hurghada, Luxor, Sharm El Sheikh en Taba.

Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Thomas Cook naar Egypte Scherp geprijst bij Thomas Cook. Zonvakanties Egypte.Rondreis in Egypte Ontdek Egypte en Sinai met Sawadee.Zonvakantie Egypte Vakantie naar Hurghada. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Egypte Naar Sharm el Sheikh? Groot aanbod, lage prijzen.Egypte Reis Bouw je eigen Egypte-reis. Individuele rondreis op maat.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in CairoHet weer in Egypte

Klik hier voor weersvoorspelling in Caro, Egypte

- -

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie

 

Egypte Lastminute Nu supervoordelig naar Egypte. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Egypte Bekijk hier jouw reis naar Egypte Jouw vakantie goed geregeld.Rondreis Egypte Ontdek het land van de farao's met Djoser Reizen.Vliegtickets Egypte Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.Vakantie Egypte Privereis op maat, familiereis of zonnige strandvakantie naar Egypte.