Info-Egypte.nl


Reisinformatie Egypte

Main Page Content:

Ad Google

Tempels in Egypte

De tempels in Egypte waren een weerspiegeling van de Egyptische mythologie van het "Eiland van de Schepping". De pilaren werden vaak in de vorm van palmen, papyrus, en lotusbloemen ontworpen omdat werd verondersteld dat deze op het eiland aanwezig waren. De mythe van de Schepping legt de oorsprong bij het "Eiland van de Schepping" en de godsdienst legt nadruk op het idee om terug te keren naar die tijd.

Karnak

De tempel van Karnak bestaat uit drie hoofdtempels, kleinere ingesloten tempels en verscheidene tempels die daarbuiten liggen. Dit enorme tempelcomplex werd gebouwd en uitgebreid over een periode van dertienhonderd jaar. De drie belangrijke tempels van Mut, Monthu en Amun worden ingesloten door enorme bakstenen muren. Het openluchtmuseum ligt ten noorden van de eerste binnenplaats, tegenover het Heilige Meer. De belangrijkste tempel, de Tempel van Amun, ligt in het centrum van het totale tempelcomplex. De tempel van Monthu ligt ten noorden van de Tempel van Amun. De Tempel van Mut ligt ten zuiden hiervan.

Luxor

De tempel van Luxor ligt 3 kilometer ten zuiden van Karnak en wordt is met Kranak verbonden door een lange stenen processieweg dat wordt geflankeerd door sfinxen met ramshoofden die later zijn vervangen door sfinxen met mensenhoofden. De opdracht tot de bouw van de tempel was door Amenhotep III gegeven. De bouw startte in de 14de eeuw voor Christus. Ramses II heeft uiteindelijk de bouw voltooid door de binnenplaats eraan toe te voegen.
Luxor tempel

Edfu

Tussen Aswan en Luxor ligt de Tempel van Edfu, de best bewaarde tempel in Egypte. De tempel is gewijd aan de valkgod Horus en is gedurend een periode van 180 jaar van 237 v.Chr. tot 57 v.Chr. gebouwd. In de tempel is een grote binnenplaats. Vlak voor de ingang van de eerste van twee zalen staat het standbeeld van Horus. In de beide zalen staan torenhoge kolommen.
Edfu

Kom Ombo

Kom Ombo ligt in de bocht van de Nijl op de Oostbank, ongeveer 50 kilometer ten noorden van Aswan. Kom Ombo heeft een ongebruikelijke dubbele tempel die tijdens Ptolemaic en Romeinse tijd is gebouwd. De tempel is gewijd aan de krokodillengod Sobek en de valkgod Haroeris (Horus de Oudere).
Kom Ombo

De tombe van Ramses II

De vallei van de Koningen is beroemd vanwege de koninklijke graven. Deze prachtig beschilderde graven behoren tot de Werelderfgoedlijst van Unesco. Gedurende meer dan duizend jaar werden de koningen, de koninginnen en edelen van het Nieuwe Koninkrijk (1500-1070 v.Chr.) in deze vallei begraven. De graven werden gehakt uit de kalkstenen rotsformaties in een uitgedroogde riviervallei aan de westkant van de Nijl, tegenover huidige stad Luxor. Hun muren waren geschilderd en gebeeldhouwd met prachtige muurschilderingen met voorstellingen van het dagelijkse leven en het land van de goden. De kamers werden gevuld met schatten, van meubilair tot voedsel, standbeelden, boten en juwelen, alles wat een persoon nodig had om het leven in het hiernamaals te doorstaan.

Philae tempel

Tempel van Philae is ontmanteld en weer opnieuw opgebouwd op het eiland Agilika, ongeveer 550 meter van haar oorspronkelijke plaats op het eiland Philae in de buurt van de Hoge Dam. De tempel is gewijd aan de godin Isis en bestaat uit verschillende altaren en heiligdommen, waaronder de Voorportaal van Nectanebos I, de Tempel van de Keizer Hadrian, de Tempel van Hathor en Trajan's Kiosk (het bed van de Farao's).
Philae Tempel

Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Thomas Cook naar Egypte Scherp geprijst bij Thomas Cook. Zonvakanties Egypte.Rondreis in Egypte Ontdek Egypte en Sinai met Sawadee.Zonvakantie Egypte Vakantie naar Hurghada. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Egypte Naar Sharm el Sheikh? Groot aanbod, lage prijzen.Egypte Reis Bouw je eigen Egypte-reis. Individuele rondreis op maat.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in CairoHet weer in Egypte

Klik hier voor weersvoorspelling in Caro, Egypte

- -

Advertentie

 

Egypte Lastminute Nu supervoordelig naar Egypte. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Egypte Bekijk hier jouw reis naar Egypte Jouw vakantie goed geregeld.Rondreis Egypte Ontdek het land van de farao's met Djoser Reizen.Vliegtickets Egypte Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.Vakantie Egypte Privereis op maat, familiereis of zonnige strandvakantie naar Egypte.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie