Info-Egypte.nl


Reisinformatie Egypte

Main Page Content:

Ad Google

Sint Catherine Klooster


het Klooster van Sint Catherine ligt aan de voet van de berg Moses en werd gebouwd in opdracht van Keizer Justinian tussen 527 en 565. Het klooster is gebouwd rond om het Brandend Braambos van Moses. Het ligt op het spectaculaire plek in de Sinai en bevat onbetaalbare kunstwerken, waaronder Arabische mozaïeken, Griekse en de Russische iconen, Westerse olieverfschilderijen, priesterornamenten, brandschilderwerken, miskelken, relikwieënschrijnen, waaronder één door Tsaar Alexander II in de 19de eeuw geschonken, en een andere door Keizerin Catherine van Rusland in de 17de eeuw. Maar van misschien nog grotere betekenis is dat het één van de grootste en belangrijkste verzameling van heilige manuscripten in de wereld (het Vatikaan heeft het grootst) bezit. De verzameling bestaat uit ongeveer 4.500 bundels in het Grieks, Koptisch, Arabisch, Armeens, Hebreeuws, Slavisch, Syrisch, Georgisch en andere talen.

Het Klooster Sint Catherine is het oudste Christelijke klooster dat nog in gebruik is en het kleinste bisdom in de wereld. De kapel van het Brandend Bos werd oorspronkelijk in opdracht van Keizerin Helene, de moeder van Constantijn de Grote, gebouwd, maar het klooster zelf werd uiteindelijk gebouwd door Keizer Justinian om de monniken te beschermen en de plaats van het Brandend Bos te eren. Sint Catherine, waarvan wordt gezegd dat haar lichaam door engelen werd weggevoerd, werd vijf honderd jaar later ontdekt bij de top van de berg die nu haar naam draagt. Haar overblijfselen zijn opgeborgen in een marmeren relikwieënschrijn in de Basiliek van het klooster.

Sint Catherine Klooster is ook een machtige vesting, met graniete muren van 8 tot 35 meter hoog, omringd door tuinen en cipressen. Tot de 20ste eeuw was de enige ingang tot het klooster een kleine deur op 9 meter hoogte, waar het proviand en mensen via een katrollensysteem naar boven werden gehezen. In haar 14 honderdjarig bestaan heeft het talrijke aanvallen weerstaan en is haar rijke opslag aan kunst beschermd gebleven.

Het is één van de oudste kloosters in de wereld, die ook nog haar orginele authenthieke staat heeft bewaard. Het klooster staat nu onder toezicht van de Griekse Orthodoxe Kerk en het grootste deel van de monniken zijn ook van Griekse oorsprong.

Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Thomas Cook naar Egypte Scherp geprijst bij Thomas Cook. Zonvakanties Egypte.Rondreis in Egypte Ontdek Egypte en Sinai met Sawadee.Zonvakantie Egypte Vakantie naar Hurghada. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Egypte Naar Sharm el Sheikh? Groot aanbod, lage prijzen.Egypte Reis Bouw je eigen Egypte-reis. Individuele rondreis op maat.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in CairoHet weer in Egypte

Klik hier voor weersvoorspelling in Caro, Egypte

- -

Advertentie

 

Egypte Lastminute Nu supervoordelig naar Egypte. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Egypte Bekijk hier jouw reis naar Egypte Jouw vakantie goed geregeld.Rondreis Egypte Ontdek het land van de farao's met Djoser Reizen.Vliegtickets Egypte Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.Vakantie Egypte Privereis op maat, familiereis of zonnige strandvakantie naar Egypte.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie