Info-Egypte.nl


Reisinformatie Egypte

Main Page Content:

Ad Google

De Sfinx

De sfinx is een van de bekendste monumenten ter wereld en is meer dan 4.500 jaar oud. De Sfinx stamt uit de tijd van het Oude Koninkrijk en van koning Khafre, de bouwer van de op een na grootste piramide in Giza aan de stadsrand van Cairo. Het hoofd van de Sfinx stelt waarschijnlijk Khafre voor, terwijl het lichaam dat van een liggende leeuw is.

Sphinx en Piramide in Egypte


De sfinx is ongeveer 73,5 meter lang. Het werd oorspronkelijk gebeeldhouwd uit een kalkstenen aardlaag. Het overgrote deel van haar bestaan lag de Sfinx gedeeltelijk bedekt onder het zand. De eerste beschreven uitgraving van de Sfinx vond plaats in de 18de Dynastie toen een prins, die later de farao Thutmose IV werd, opdracht gaf tot het verwijderen van het zand. Dit gebeurde nadat hij vermoedelijk een droom had gehad waarin hij werd verteld dat hij Farao zou worden als hij de Sfinx had uitgegraven.
Jammer genoeg heeft de Sfinx in de laatste eeuwen zeer geleden onder invloed van de mens en haar omgeving. Er zijn talrijke pogingen gedaan om het beeld te herstellen waarbij nieuwe kalksteenblokken aan de basis van het beeld zijn toegevoegd.
Voor de Sfinx staat een tempel, naast de betere bewaarde Tempel van van Khafre. Een verhoogde weg, die achter de Sfinx loopt, verbindt de dodentempel van Khafre met zijn piramide.

Foto van de Sfinx uit 1939 Egypte
Foto van de Sfinx uit 1939

Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Thomas Cook naar Egypte Scherp geprijst bij Thomas Cook. Zonvakanties Egypte.Rondreis in Egypte Ontdek Egypte en Sinai met Sawadee.Zonvakantie Egypte Vakantie naar Hurghada. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Egypte Naar Sharm el Sheikh? Groot aanbod, lage prijzen.Egypte Reis Bouw je eigen Egypte-reis. Individuele rondreis op maat.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in CairoHet weer in Egypte

Klik hier voor weersvoorspelling in Caro, Egypte

- -

Advertentie

 

Egypte Lastminute Nu supervoordelig naar Egypte. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Egypte Bekijk hier jouw reis naar Egypte Jouw vakantie goed geregeld.Rondreis Egypte Ontdek het land van de farao's met Djoser Reizen.Vliegtickets Egypte Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.Vakantie Egypte Privereis op maat, familiereis of zonnige strandvakantie naar Egypte.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie