Info-Egypte.nl


Reisinformatie Egypte

Main Page Content:

Ad Google

Piramides van Egypte

Wanneer je Egypte bezoekt is een reis naar een van de piramides een must! De oude Egyptenaren hebben in de periode van 2630 v.Chr. tot ongeveer 1530 v.Chr, meer dan 90 koninklijke piramides gebouwd. Gedurende die tijd ontwikkelde de vorm van de piramide zich van een gebouw met op elkaar gestapelde terrassen tot een gebouw met steile hellingen. De eerste piramide is de trappenpiramide in Sakkara, die werd gebouwd tijdens de regeerpriode van Koning Djoser (2630 v.Chr. - 2611 v.Chr.). De grootste piramide is gebouwd voor Koning Khufu in Giza. De piramide van Khufu is ook bekend als de Grote Piramide of de piramide van Cheops. Het is de enige van de oude zeven Wereldwonderen dat nog overeind staat. De vorm van Egyptische piramides stelt de neerkomende stralen van de zon voor. De meeste piramides waren gepolijst tot gladde spiegelende witte kalksteen zodat ze op afstand een glanzende verschijning waren.

Piramides en Sfinx in Gizeh
Piramides en Sfinx bij Gizeh


Gizeh

Gizeh (of Giza) ligt ten zuiden van Cairo. Hier vind je de Piramide van Khufu (ook bekend als de piramide van Cheops), de piramide van Khafre (of Kephren), en de kleinste piramide van Menkaure (of Mykerinus), samen met een aantal kleinere satellietgebouwen (:de koninginnenpiramides) en de Sfinx. Gizeh is sinds de antieke Oudheid zonder meer de meest populaire toeristenbestemming van de wereld, nadat Sidon de Grote Piramide als een van de zeven Wereldwonderen had vermeld. Tegenwoordig is de piramide de enige wat is overgebleven van oude wereldwonderen.

Sakkara

De belangrijke piramides in Sakkara (of Saqqara) omvatten de trappenpiramide van Djoser, de oudste monumentale stenen gebouw van de wereld, de Piramide van Userkaf en de Piramide van Teti. Ook vind je er de Piramide van Unas dat men onder leiding van één van de zonen van Ramses II geprobeerd heeft te restaureren. Sakkara is ook de plaats van de onvoltooide trappenpiramide van Sekhemhet, de opvolger van Djoser. Als deze piramide was voltooid was het waarschijnlijk hoger dan de piramide van Djoser.

Piramide van Djoser
Piramide van Djoser


Abu Sir

Op deze plek zijn zeven piramides uit de periode van de Vijfde Dynastie te vinden. De kwaliteit van bouw piramides van Abu Sir was minder dan die van de Vierde Dynastie. Dit duidt mogelijkerwijs op afnemende koninklijke macht of een verslechterende economie. Deze piramides zijn kleiner dan hun voorgangers en gebouwd met lokale kalksteen van geringe kwaliteit.
De belangrijkste piramides zijn de piramide van Niuserre (die ook het meest intact is), van Nferirkare en van Sahure, en de onvololtooide Piramide van Neferefre. De meeste piramides bij Abu Sir werden gebouwd als trappenpiramides. Van de grootste piramide van Nferirkare wordt verondersteld dat deze oorspronkelijk als trappenpiramide (ca. 70 meter hoog) was gebouwd en later is omgebouwd tot een echte piramide met gladde zijkanten door de trappen op te vullen met los metselwerk.

Dashur

Dashur (of Dahshur) is naast Gizeh en Sakkara een van de belangrijkste piramidegebieden in Egypte. Tot voor kort was het gebied ontoegankelijk vanwege de ligging in een militaire basis en zodoende vrijwel alleen bekend was bij archeologen.
Van de zuidelijke Piramide van Sneferu, die bekend staat als de Gebogen Piramide, wordt verondersteld dat dit de eerste of tweede poging was om een piramide met gladde kanten de bouwen. Hierin is men slechts deels geslaagd, maar het is de enige Egyptische piramide dat een aanzienlijk deel van zijn originele kalkstenen omhulsel heeft behouden en zodoende het beste voorbeeld is van de lichtgevende verschijning waar de piramides om bekend stonden. De noordelijke of Rode Piramide, gebouwd door Sneferu, werd later met succes voltooid als de eerste echte piramide met gladde zijkanten. De Rode Piramide is de op twee na grootste piramide in Egypte, na de piramides van Khufu en Khafre in Gizeh. In Dashur ligt ook de Zwarte Piramide van Amenemhet III.

Meidun

De piramide in Meidun is een van drie piramides die zijn gebouwd tijdens regeerperiode van Sneferu. Men denkt dat de bouw van deze piramide is gestart door zijn vader en voorganger, Farao Huni. Ook wordt de piramide Meidun gezien als de eerste onsuccesvolle poging tot de bouw van een piramide met gladde wanden. Als gevolg van een catastrofale instorting zijn slechts de centrale delen van de getrapte binnenkern overeind blijven staan, waardoor het er nu uitziet als een toren.Kaart met piramides in Egypte
Kaart van de piramides in Egypte


Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Thomas Cook naar Egypte Scherp geprijst bij Thomas Cook. Zonvakanties Egypte.Rondreis in Egypte Ontdek Egypte en Sinai met Sawadee.Zonvakantie Egypte Vakantie naar Hurghada. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Egypte Naar Sharm el Sheikh? Groot aanbod, lage prijzen.Egypte Reis Bouw je eigen Egypte-reis. Individuele rondreis op maat.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in CairoHet weer in Egypte

Klik hier voor weersvoorspelling in Caro, Egypte

- -

Advertentie

-

Advertentie

 

Egypte Lastminute Nu supervoordelig naar Egypte. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Egypte Bekijk hier jouw reis naar Egypte Jouw vakantie goed geregeld.Rondreis Egypte Ontdek het land van de farao's met Djoser Reizen.Vliegtickets Egypte Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.Vakantie Egypte Privereis op maat, familiereis of zonnige strandvakantie naar Egypte.-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie