Info-Egypte.nl


Reisinformatie Egypte

Main Page Content:

Ad Google

Philae Tempel

De tempel van Philae werd ontmanteld en weer opgebouwd op het eiland Agilika, ruim 500 meter van zijn oorspronkelijke plek op het eiland van Philae. Het tempelcomplex is gewijd aan de godin Isis en bevat diverse altaren en heiligdommen, waaronder de vestibule van Nectanebos I welke diende als toegang tot het eiland, de tempel van de Keizer Hadrian, de tempel van Hathor, Trajan's Kiosk (het Bed van de Farao's), een geboortehuis en twee tempelpoorten.

Tempel van Philae
De tempel van Philae


Hoewel de oude bouwwerken op het eiland dateren van tussen de 26ste Dynastie en de Romeinse Tijd is het merendeel van de gebouwen afkomstig van de Romeinen. Dit was een tijd waarin de godin Isis een enorme populariteit genoot, en vele pelgrims met name uit het Middellandse-Zeegebied naar dit eiland kwamen.
De bouw op het eiland vond over een periode van 800 jaar plaats en het was een van de laatste bolwerken van de Oude Egyptische religie die hier nog tot in de 6de eeuw bleef bloeien. Maar toen de tempels definitief door Keizer Justinian in 550 na Chr. waren gesloten eindigde daarmee na een periode van 4.000 jaar de verering van de heidense goden.

's Avonds wordt bij de tempel van Philae een Sound & Light Show uitgevoerd. De toeschouwers worden meegenomen op een Nijlcruise en luisteren naar het verhaal hoe de tempel werd gered en herbouwd. De show beschrijft de geschiedenis van Aswan, de grootsheid van Nubie en het heiligdom van de Nijl. De show wordt gepresenteerd in vele talen, waaronder Engels, Frans, Spaans, Duits, Arabisch en Egyptisch.

Meer info over tempel van Philae:
Foto uit 1904 van de tempel van Philae
Foto uit 1904 van de tempel op zijn oorspronkelijk plek op het eiland PhilaeLinks
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Thomas Cook naar Egypte Scherp geprijst bij Thomas Cook. Zonvakanties Egypte.Rondreis in Egypte Ontdek Egypte en Sinai met Sawadee.Zonvakantie Egypte Vakantie naar Hurghada. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Egypte Naar Sharm el Sheikh? Groot aanbod, lage prijzen.Egypte Reis Bouw je eigen Egypte-reis. Individuele rondreis op maat.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in CairoHet weer in Egypte

Klik hier voor weersvoorspelling in Caro, Egypte

- -

Advertentie

 

Egypte Lastminute Nu supervoordelig naar Egypte. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Egypte Bekijk hier jouw reis naar Egypte Jouw vakantie goed geregeld.Rondreis Egypte Ontdek het land van de farao's met Djoser Reizen.Vliegtickets Egypte Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.Vakantie Egypte Privereis op maat, familiereis of zonnige strandvakantie naar Egypte.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie