Info-Egypte.nl


Reisinformatie Egypte

Main Page Content:

Ad Google

Marsa Alam

De badplaats Marsa Alam ligt in het oosten van Egypte aan de kust van de Rode Zee. Deze voormalige vissersdorp is uitgegroeid tot een moderne badplaats met vele luxe resorts. Ten westen van Marsa Alam loopt de woestijn door tot aan de Nijl. In de buurt van Marsa Alam liggen het dorp Port Ghalib en badplaats El Quseir waar vakantiegangers zich ook prima kunnen vermaken.

De meeste hotels en resorts in Marsa Alam hebben een privé-strand voor hun gasten, waardoor je vanuit jouw accommodatie zo de Rode Zee in loopt. De resorts hebben luxueus ingerichte accommodaties waar je tijdens je vakantie heerlijk kunt verblijven.

Marsa Alam is een uitstekende bestemming om er te duiken en te snorkelen. Je vindt hier al binnen 10 meter voor de kust de koraalriffen met prachtige tropische vissen in het blauwe, kristalheldere zeewater. Je kunt zo vanaf het strand naar de koraalriffen zwemmen en gaan snorkelen. Maar je kunt ook verder de zee opgaan voor snorkel- en duikexcursies.


Marsa Alam heeft een rechtstreekse wegverbinding met de Nijlvallei waardoor je makkelijk excursies naar Aswan, Edfu, Ko Ombo, Luxor, en Aboe Simbel kunt ondernemen. Bij Luxor aan de westkant van de Nijl vind je de Vallei der Koningen met de graftombes van de belangrijkste farao's uit het Oude Egypte, waaronder de tombe van Toetanchamon. Maar ook de Vallei der Koninginnen en de beroemde dodentempel van Hatshepsut. Ten noorden van Luxor ligt het tempelcomplex van Karnak. Andere bekende tempelcomplexen die je vanuit Marsa Alam kunt bezoeken zijn de tempels van Ko Ombo en Edfu.

Vanuit Marsa Alam kun je ook andere activteiten ondernemen, waaronder een woestijnsafari in de omgeving van Marsa Alam naar de prachtige canyons en de Bedoeïenen, de woestijnbewoners. Maar uiteindelijk is Marsa Alam ook gewoon een geweldige vakantiebestemming om er te genieten van de zee, het strand en de warme zon. In de winter is de gemiddelde temperatuur 24 graden Celcius en daarmee is Marsa Alam ook een heerlijke zonvakantie in de winter. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur rond de 34 graden Celcius, met een maximum temperatuur van 45 graden Celcius. Maar de verfrissende zeewind zorgt ervoor dat het in deze hoge temperaturen beter uit te houden is.

Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Thomas Cook naar Egypte Scherp geprijst bij Thomas Cook. Zonvakanties Egypte.Rondreis in Egypte Ontdek Egypte en Sinai met Sawadee.Zonvakantie Egypte Vakantie naar Hurghada. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Egypte Naar Sharm el Sheikh? Groot aanbod, lage prijzen.Egypte Reis Bouw je eigen Egypte-reis. Individuele rondreis op maat.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in CairoHet weer in Egypte

Klik hier voor weersvoorspelling in Caro, Egypte

- -

Advertentie

 

Egypte Lastminute Nu supervoordelig naar Egypte. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Egypte Bekijk hier jouw reis naar Egypte Jouw vakantie goed geregeld.Rondreis Egypte Ontdek het land van de farao's met Djoser Reizen.Vliegtickets Egypte Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.Vakantie Egypte Privereis op maat, familiereis of zonnige strandvakantie naar Egypte.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie