Info-Egypte.nl


Reisinformatie Egypte

Main Page Content:

Ad Google

Egypte informatie

Geografie

Egypte ligt op twee continenten, namelijk het Afrikaanse continent en Sinai op het Aziatische continent. Egypte ligt in Noord-Afrika en heeft meer dan 77 miljoen inwoners. De hoofdstad van Egypte is Cairo. Aan de noordkust van Egypte ligt de Middellandse Zee en aan de oostkust de Rode Zee. In het noordoosten grenst Egypte aan de Gazastrook en Israel, in het zuiden aan Soedan en in het westen aan Libie. Door Egypte stroomt de rivier de Nijl, de belangrijke levensader van het land.

Het weer en klimaat

Egypte heeft een woestijnklimaat met hete zomers, zeer milde winters en nauwelijks neerslag. Het voorjaar en najaar zijn de beste perioden om naar Egypte of vakantie gaan. De temperatuur is dan het meest aangenaam.
Bescherm jezelf goed tegen de zon. Vooral in de zomermaanden wordt het zeer warm en schijnt door zon zeer fel. Smeer je in met zonnebrandcreme met tenminste factor 20, draag een zonnebril en pet. Neem steeds veel water mee en drink met regelmaat, want je verliest veel vocht zonder dat je het in de gaten hebt.
het weer en klimaat in Egypte

Lokale tijd

In de winter is het in Egypte 1 uur later dan in Nederland. In de zomer is er geen tijdsverschil.

Taal

De officiele taal van Egypte is Arabisch. In de meeste toeristische badplaatsen spreekt men ook Engels.

Muntheenheid en geld opnemen

De betalingseenheid in Egypte is de Egyptische Pond (EGP).
In de grotere steden en toeristische plaatsen in Egypte zijn meerdere pinautomaten die de meeste bankpassen accepteren. De in- en uitvoer van de Egyptische pond is beperkt, daarom is het verstandig om ook dollars of Travellers Cheques in US dollars of Euro's mee te nemen. Deze cheques zijn inwisselbaar bij de banken en bovendien verzekerd tegen verlies en diefstal.
Voor de actuele wisselkoers van de Egyptische Pond: Koers van de Egyptische Pond

Egyptische Pound
Munteenheid Egyptische PoundPaspoort en visum

Om Egypte binnen te komen heb je een geldig paspoort en visum nodig. Bij vertrek uit Egypte dient jouw paspoort nog 6 maanden geldig te zijn.
Een visum kun je regelen bij de Egyptische Ambassade in Den Haag. Het benodigde visum kan ook bij aankomst in Egypte op de luchthaven worden verkregen.

Gezondheid en vaccinaties

Voor Egypte zijn intentingen niet verplicht. Wel worden de vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen.
Laat je altijd persoonlijk adviseren over de maatregelen die voor jouw reis naar Egypte belangrijk zijn. Dit kan bij de GGD.
Zoek de dichtstbijzijnde vestiging van de GGD bij jouw in de buurt op de website GGD Reizen
Wil je meer weten of voor je vakantie in Egypte vaccinaties, malariatabletten of reizigersadviezen nodig zijn, kijk dan op LCR.nl

Veiligheid

In het algemeen kun je in Egypte veilig reizen, met uitzondering van bepaalde risicogebieden.
Wil je veilig op reis naar Egypte, kijk dan even op de website van Het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij geeft namelijk voor elk land haar reisadvies.
Met dit reisadvies kun je jezelf beter voorbereiden op risico's die aan een verblijf in Egypte verbonden zijn.
De actuele reisadvies voor Egypte vind je op: Reisadvies Egypte

Leidingwater

Het water uit de kraan in Egypte is niet drinkbaar. Koop daarom water in flessen, deze zijn overal verkrijgbaar.

Eten en drinken

Veel drinken is in Egypte erg belangrijk. Drink dus vanwege de hoge temperatuur voldoende water. Vermijd rauw of niet goed doorbakken vlees en rauwe groenten. Wees voorzichtig met fruit dat ongeschild wordt aangeboden. En was vooral je handen voordat je gaat eten.

Telefoneren

Vanuit Egypte draai je eerst 0031, daarna het kengetal zonder 0 en dan het abonneenummer.
Wil je mobiel bellen dan is dit in Egypte beperkt mogelijk. Voor meer informatie hierover, neem contact op met jouw provider.

Elektriciteit

In Egypte is de netspanning 220 Volt (50Hz), net als in Nederland. Neem voor de zekerheid wel een verloopstekker (:wereldstekker) mee, want er zijn soms andersoortige stopcontacten.

Medicijnen

Mocht je regelmatig medicijnen gebruiken, zorg er dan voor dat je een geneesmiddelenkaart (bij de apotheek en huisarts verkrijgbaar) bij je reisdocumenten bewaart. Op deze kaart worden de merknamen van jouw medicijnen en de samenstelling van de producten genoteerd. Hiermee voorkom je dat de douane de medicijnen voor drugs aanziet.
Neem van huis in ieder geval de nodige basismedicijnen mee, zoals paracetamol, pleisters, jodium, immodium.

Bagage

Wat je op vakantie naar Egypte meeneemt hangt af van de soort reis die je gaat maken, het gebied dat je bezoekt en de periode van het jaar. Wil je een inpaklijst opstellen, dan kan je hierbij worden geholpen met de informatie op de volgende website: Inpaklijst.nl

Reisverzekering

Als je op reis gaat, sluit altijd een reisverzekering. Je verzekert niet alleen je bagage en sportuitrusting, maar ook tegen de mogelijk hogere geneeskundige kosten dan dat je eigen ziektekostenverzekering in het buitenland vergoedt.
Egypte reisverzekering

Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Thomas Cook naar Egypte Scherp geprijst bij Thomas Cook. Zonvakanties Egypte.Rondreis in Egypte Ontdek Egypte en Sinai met Sawadee.Zonvakantie Egypte Vakantie naar Hurghada. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Egypte Naar Sharm el Sheikh? Groot aanbod, lage prijzen.Egypte Reis Bouw je eigen Egypte-reis. Individuele rondreis op maat.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in CairoHet weer in Egypte

Klik hier voor weersvoorspelling in Caro, Egypte

- -

Advertentie

 

Egypte Lastminute Nu supervoordelig naar Egypte. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Egypte Bekijk hier jouw reis naar Egypte Jouw vakantie goed geregeld.Rondreis Egypte Ontdek het land van de farao's met Djoser Reizen.Vliegtickets Egypte Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.Vakantie Egypte Privereis op maat, familiereis of zonnige strandvakantie naar Egypte.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie