Info-Egypte.nl


Reisinformatie Egypte

Main Page Content:

Ad Google

Dahab

Dahab bestaat eigenlijk uit twee dorpen, namelijk het Bedoeistische dorp Assalah in het zuidelijk deel en het zakelijke en administratieve centrum in het noorden. Er zijn ook groepen van vakantieresorts die zich op de rijke bezoekers richten.

Assalah is het meest ontwikkelde deel van Dahab. Van oorsprong zijn de meeste bezoekers aan Dahab voornamelijk backpackers die op eigen gelegeheid rondreizen en in de hostels in Assalah overnachten. In het gebied langs de El Qura Bay liggen de luxe vakantieresorts en duikscholen. Dit deel van Assalah trekt weer een andere soort reiziger. Langs de kust van de Ghazala Bay vind je winkels, kampeerterreinen, hotels, bars en restaurants.

Dahab betekent "Goud" in het Arabisch. In Sinai staat dit voor goudgekleurde zand, turquoise zee en een levendige uitgaansleven. In Dahab ligt de nadruk op de ontwikkeling van toerisme, waartoe wuivende palmbomen, fijn zand en prachtige snorkel- en duikplekken langs de kust horen. Dahab heeft uitstekende hotels, maar heeft ook minder dure accommodaties in het dorp. Je kunt er zelfs kamperen.
Ongeveer 8 kilometer buiten stad ligt het beroemde Blauwe Gat, een fantastische duikplek. Richting de grens met Israël ligt Koraal Eiland (Island of Coral), waar de Kruisvaarders een fort hebben gebouwd.

Dahab was van oorsprong een Bedoeistische vissersdorp dat tegenwoordig wereldberoemd is vanwege de ideale wind- en zeecondities voor windsurfen. Direct voor de kust waar de hotels liggen vele riffen waardoor duiken en snorkelen ook zeer populaire sporten zijn die in Dahab worden ondernomen.

Een belangrijke attractie van Dahab zijn de unieke restaurants waar je op grote kussens en aan lage tafels zit. Een mengeling van hippie en Bedoeistische stijlen die zich in de afgelopen decennia hier heeft ontwikkeld. De restaurants liggen direct aan zee en zijn met kleurrijke doeken verfraaid. De meeste restaurants hebben vooraan een aquarium staan, waar je je vis kan uitkiezen en naar jouw voorkeur kan laten bereiden. De menu's zijn heerlijk en redelijk betaalbaar, maar een beetje boven het prijsniveau van de gemiddelde Egyptische restaurant.

Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Thomas Cook naar Egypte Scherp geprijst bij Thomas Cook. Zonvakanties Egypte.Rondreis in Egypte Ontdek Egypte en Sinai met Sawadee.Zonvakantie Egypte Vakantie naar Hurghada. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Egypte Naar Sharm el Sheikh? Groot aanbod, lage prijzen.Egypte Reis Bouw je eigen Egypte-reis. Individuele rondreis op maat.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in CairoHet weer in Egypte

Klik hier voor weersvoorspelling in Caro, Egypte

- -

Advertentie

 

Egypte Lastminute Nu supervoordelig naar Egypte. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Egypte Bekijk hier jouw reis naar Egypte Jouw vakantie goed geregeld.Rondreis Egypte Ontdek het land van de farao's met Djoser Reizen.Vliegtickets Egypte Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.Vakantie Egypte Privereis op maat, familiereis of zonnige strandvakantie naar Egypte.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie