Info-Egypte.nl


Reisinformatie Egypte

Main Page Content:

Ad Google

Abu Simbel


Abu Simbel ligt dichtbij de grens van Egypte met Soedan. Het bestaat uit twee tempels en werd gebouwd voor de farao Ramses II die tijdens de 13de eeuw voor Christus (19de Dynastie) 67 jaar lang heeft geregeerd.

Vanuit Aswan kun je de indrukwekkende tempels van Ramses II in Abu Simbel bezoeken. Oorspronkelijk zijn de tempels uitgehouwen uit de zandsteenformaties aan de oever van de Nijl. Maar deze tempels werden naar een hoger gelegen plek verplaatst toen het waterpeil van het Nasser Meer (Lake Nasser) steeg na de bouw van de stuwdam.

Abu Shimbel in Egypte

De tempel van Hathor in Abu Simbel werd gebouwd door Ramses II (ca. 1279-1213 v. Chr.) om zowel Hathor, de godin van de Liefde en Muziek, als ook zijn vrouw Nefertari als de vergoddelijkte koningin te eren.
Aan elke kant van de ingang staan twee standbeelden van Ramses gekleed als Hathor, met daartussen een standbeeld van Nefertari. Tussen de kolossale standbeelden staan weer kleinere beelden van hun kinderen.

Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Thomas Cook naar Egypte Scherp geprijst bij Thomas Cook. Zonvakanties Egypte.Rondreis in Egypte Ontdek Egypte en Sinai met Sawadee.Zonvakantie Egypte Vakantie naar Hurghada. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Egypte Naar Sharm el Sheikh? Groot aanbod, lage prijzen.Egypte Reis Bouw je eigen Egypte-reis. Individuele rondreis op maat.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in CairoHet weer in Egypte

Klik hier voor weersvoorspelling in Caro, Egypte

- -

Advertentie

 

Egypte Lastminute Nu supervoordelig naar Egypte. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Egypte Bekijk hier jouw reis naar Egypte Jouw vakantie goed geregeld.Rondreis Egypte Ontdek het land van de farao's met Djoser Reizen.Vliegtickets Egypte Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.Vakantie Egypte Privereis op maat, familiereis of zonnige strandvakantie naar Egypte.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie